Zöld kávé
A zöld kávé a kávé pörköletlen, zöld színű változata, amely fekete társánál jóval kevesebb koffeint, viszont annál több klorogénsavat hordoz.
Latin név: Coffea arabica
Népies név: –
Angol név: Green coffee
Növényi tulajdonságok: A buzérfélék (Rubiaceae) családjába tartozó örökzöld cserje.
Hasznos rész: pörköletlen kávébab
Előfordulás: Afrika, Brazília
Kémiai tulajdonság:
Hatóanyagok: klorogénsav, polifenolok
Hatások: sejtvédő (antioxidáns), vércukorszint stabilizálás, anyagcsere fokozás, vérnyomás-csökkentés
Javasolt: általános antioxidánsként, fogyókúrás étrend kiegészítésére
Homeopátiás alkalmazás: migrén, álmatlanság, szívdobogás-érzés
Ellenjavallt: várandósoknak és szoptató kismamáknak, valamint máj-ill. daganatos betegségben szenvedőknek
Felhasználás: drogpor, extraktum
Érdekességek:
1. A zöldkávé jelentősen kevesebb koffeint és több klorogénsavat tartalmaz, mint a pörkölt feketekávé.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.