BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Pizza&Kenyérlángos lisztkeverék 500g

BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Pizza&Kenyérlángos lisztkeverék 500g

2.190 Ft

In stock
0 out of 5

2.190 Ft

Cikkszám: 13435

Szénhidrátcsökkentett
Gluténmentes

Availability: Készleten

Leírás

A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.

  • Gluténmentes
  • Élesztő nélkül
  • Diétás
  • Megszokott, hagyományos ízek
  • Fehérjeforrás
  • Hosszan friss
  • Élelmi rostban gazdag
  • Kelesztést nem igényel
  • könnyen kezelhető lisztkeverék
  • sütőporral elkészíthető
  • természetes módon gluténmentes
  • széleskörűen felhasználható

Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:

  • 200g SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
  • 5g só (Benefitt himalája só)

Térfogatnövelők:

  • 10g sütőpor
  • vagy 7g Benefitt Szódabikarbóna + 3 g Benefitt Citromsav
  • 4 db közepes méretű tojás (vagy 6db sárgája)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 200/300 ml langyos víz

Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.

Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint.  A megadott sütési idők irányadóak.

Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.

Összetevők:
tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.

Tápérték 100 g termékben:

  • Energia:                                        1173 kJ (293 kcal)
  • Zsír:                                                     2.6 g
  •    Ebből telített zsírsavak                  0.9 g
  • Szénhidrát:                                        43 g
  •    Ebből cukor:                                    0.7 g
  • Rost:                                                    28 g
  • Fehérje:                                              11 g
  • Só:                                                    0.25 g

Nettó tömeg: 500 g

Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).

 

[embedyt] https://youtu.be/6npSYG6KObM[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0iDmD0CcMkw[/embedyt]

További információk

Tömeg 0,514 kg

1.Klasszikus pizza
Hozzávalók:

  • 4 db vizes mozzarella golyó
  • 200 g juhsajt
  • 200 g trappista sajt
  • Pici olívaolaj a kinyújtott tészta megkenéséhez

Elkészítés:
A tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg olívaolajjal. Kenjük rá az elkészült pizza szószt, majd tegyük rá az igény szerinti feltéteket. Fektessük rá a felkarikázott mozzarella sajtot, csipkedjük rá a juhsajtot. Szórjuk meg a trappista sajttal. Előmelegített 230 C-fokos sütőben süssük készre.

2.Calzone
Hozzávalók:

  • 4 db calzonénak elegendő pizza tészta
  • 4 adag pizza szósz
  • 150 g cukkini
  • 150 g zeller gumó
  • 1 cs újhagyma
  • 150 g padlizsán
  • 150 g koktél paradicsom
  • 150 g sárgarépa
  • 4 db mozzarella

Elkészítés:
A cukkinit vágjuk kisebb hasábokra, a sárgarépát vékonyabb karikákra. A padlizsánt és a zellergumót is kockázzuk fel. A zöldségeket olívaolajon pirítsuk meg, tegyünk rá egy kis őrölt borsot. A pizzatészta egyik felére tegyük rá a zöldségeket és locsoljuk meg a pizzaszósszal. A pizza másik felét hajtsuk a töltelékre a szélét nyomkodjuk le, majd 230 C-fokos sütőben süssük készre.

3.Szilvalekváros, grillkolbásszal töltött pizza falatok
Hozzávalók:

  • 4 db pizzának megfelelő mennyiségű tészta
  • 400 g virslibélbe töltött vékony grill kolbász
  • 100 g szeletelt bacon
  • 150 g sűrű szilvalekvár

Elkészítés:
A pizzatésztát vágjuk kisebb rombuszokra és kenjük meg vékonyan szilvalekvárral. Tegyük bele a grill kolbászt. Tekerjük fel a tésztát, majd tekerjük bele bacon szalonnába. Süssük készre 230 C-fokos sütőben.

4.Pizza serpenyőben, hasénak sütőben

Pizza tészta
Hozzávalók:

  • Benefitt Szénhidrátcsökkentett pizza és kenyérlángos lisztkeverék: 200 g
  • Benefitt himalája só: 5 g
  • tojás: 2 db
  • sütőpor 10 g
  • olívaolaj: 3-4 evőkanál
  • langyos víz: 300 ml
  • cukor: csipetnyi
  • kakukkfű (elhagyható)

Elkészítés:
Mérjük ki az alapanyagokat. A pizza lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót, a sütőport, kevés langyos vizet, az olívaolajat és a kakukkfüvet, majd dolgozzuk ki a tésztát. Ha elkészült, letakarva legalább 30 percet pihentessük hűtőben. Pihentetés után újra dolgozzuk át, osszuk fel 2 részre és gombócozzuk ki. Kézzel, vagy nyújtófával húzzuk vékonyra és helyezzük rá a pizza sütőlapra. Szórjuk rá a ragut és a mártást, majd 240 fokos, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Tálaljuk frissen és forrón.

Pizza szósz
Hozzávalók

  • 500 g friss paradicsom
  • 150 g olasz típusú paradicsom püré
  • 100 g vöröshagyma
  • 100 ml száraz vörös bor
  • 1 db citrom
  • 60 g cukornak megfelelő édesítő szer
  • só, frissen őrölt bors
  • 12 levél friss bazsalikom, és ugyanekkora tömegnek megfelelő friss oregánó
  • Feltét ízlés szerint. Pl.: Mozzarella sajt, reszelt trappistasajt, juhtúró

Elkészítés:
A paradicsomot pici kockákra vágjuk össze. Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk meg, majd a száraz vörös bort öntsük bele, amit teljesen forraljunk el. Adjuk hozzá a bazsalikomot, citromfüvet, oregánót. Öntsük rá a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Pirítsuk meg, csepegtethetünk bele citromlevet, adjuk hozzá a kevés édesítőszert és forraljuk össze.

 

A recept elkészítésének videója:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uhB7SthLGyM[/embedyt]

Egyéb receptek:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FQb8sR1U9S0[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=s-kLcmHQVek[/embedyt]

Gyártja és forgalmazza:
BGB Interherb Kft., 1136 Budapest, Tátra u. 25.
E-mail: info@interherb.hu 

Vonalkód: 5999542646355